Maximaal 50 personen bij een uitvaart

De regels rondom uitvaarten veranderen af en toe. Dit heeft allemaal te maken met de mate van besmettingen. Op zich logisch, maar ook wel lastig. Zo mochten er eerder nog 100 mensen bij een afscheid aanwezig zijn. Tegenwoordig is dat aantal beperkt tot 50 bezoekers. 50 mensen, uitgezonderd personeel van de uitvaartonderneming, geestelijke medewerkers, kinderen t/m 12 jaar en medewerkers van de begraafplaats of het crematorium, mogen fysiek naar een begrafenis of crematie komen.

Uitvaart op afstand

Het komt regelmatig voor dat er meer dan 50 belangstellenden voor een uitvaart zijn. Om anderen eveneens deelgenoot van een afscheid te maken, wordt er regelmatig gebruik gemaakt van het volgen van een livestream.

De dienst en alles wat erbij hoort, wordt dan door een professional gefilmd en direct gestreamd. Thuisblijvers krijgen vooraf een linkje waarop ze het afscheid op de dag zelf live kunnen volgen. Zo voelt het net alsof ze er eveneens bij zijn. Uiteraard kunnen wij u meer vertellen over deze mogelijkheid.

Dan zijn er ook nog steeds andere regels, maar die zijn waarschijnlijk al bekend bij u, omdat ze erg lijken op de andere regels in de 1,5 meter samenleving. Bij een uitvaart houdt iedereen 1,5 meter afstand, op de locatie zelf zijn desinfecteermiddelen beschikbaar, bezoekers krijgen een vaste zitplaat, laten contactgegevens achter en bij binnenkomst wordt eenieder naar zijn gezondheidssituatie gevraagd.

Ooit nagedacht over uw digitale erfenis?

We hebben vrienden op Facebook, ons netwerk onderhouden we via LinkedIn, op WhatsApp spreken we familie, maar ook vrienden en collega’s. Naast een privé-mail hebben velen onder ons ook een mailadres van werk en op onze laptop en telefoon staan veel foto’s. Foto’s die we eigenlijk nog eens willen bundelen in een fotoboek, maar vaak komt het er niet van. Eigenlijk staan we er zelden bij stil, maar ons digitale leven is nogal groots.

Het is daarom anno 2021 ook verstandig om bij leven al na te denken over onze digitale nalatenschap. Het is goed om vooraf vast te leggen wat er met uw digitale erfenis gebeurt.

Tegenwoordig zijn er veel bedrijven die zich richten op de digitale voor- en nazorg.

Een ervan is www.digitalfuneralprofessionals.com Bij dit bedrijf kunt u terecht om uw wensen op het gebied van uw digitale nalatenschap regelen. In samenspraak met u wordt er dan een digital life planning gemaakt. Hierin kunt u exact aangeven welke nabestaanden later toegang krijgen tot uw data en accounts.

Zeg het met bloemen…

De corona houdt de gemoederen nog altijd bezig. Soms lijkt het alsof de tijd stil staat, omdat er weer nieuwe maatregelen komen, maar laten we de hoop niet verliezen. Er gaan echt betere tijden komen.

Hoe zit het ook alweer?

Momenteel zijn er 50 personen toegestaan bij een afscheid (begrafenis of crematie). Een rouwboeket meenemen voor de overledene is nog altijd toegestaan en wordt door veel nabestaanden bovendien enorm gewaardeerd.

Rouwbloemen

Soms staat op een rouwkaart aangegeven wat de lievelingsbloemen van de overledene waren. Wanneer u het even niet weet, zijn rode rozen altijd een goed idee. Deze worden veel in rouwboeketten verwerkt, evenals witte rozen. Bloemen die met name geschikt zijn als rouwbloemen zijn: rozen, lelies, gerbera’s, orchideeën, anjers en veldbloemen.

Rouwbloemen met bijzondere betekenissen

Een aantal bloemen hebben ook een bepaalde betekenis:

  • Witte en rode rozen – liefde
  • Lelie – hoop
  • Chrysant – vriendschap
  • Orchidee – elegantie en schoonheid
  • Vergeet-mij-nietje – om nooit te vergeten
  • Astroemeria – langdurige vriendschap
  • Dahlia – voor altijd de jouwe
  • Fresia – onvoorwaardelijke liefde
  • Hortensia – dankbaarheid

Voor nu wensen wij u het beste & blijf gezond!