Onderschat het belang van een uitvaartverzekering niet

Onderschat het belang van een uitvaartverzekering niet

Anno 2024 heeft nog steeds niet iedereen een uitvaartverzekering. De reden waarom verschilt van individu tot individu. Toch is het wel zo verstandig om, als u er nog geen een hebt, alsnog ééntje af te sluiten. Zo’n verzekering is er per slot van rekening niet voor niets. Het dekt de kosten van uw uitvaart.

Op deze manier worden nabestaanden niet met financiële malaise achtergelaten na uw overlijden. We adviseren dit omdat het helaas regelmatig voorkomt dat nabestaanden moeite hebben om de kosten van een begrafenis of crematie te kunnen voldoen. Een uitvaart is nu eenmaal geen goedkope aangelegenheid. Het loopt al snel in de duizenden euro’s. (Een uitvaart kost tegenwoordig tussen de €7.000 – €11.500). Door een verzekering af te sluiten geeft dat rust en zekerheid. Voor u en ook voor uw familie en dierbaren. Afhankelijk van uw leeftijd zijn er uitvaartverzekeringen waarvan de kosten tussen de €6 en €33 per maand bedragen.

Cremeren of begraven, wat kost het?

Cremeren of begraven, wat kost het?

De een heeft een voorkeur voor begraven een ander voor cremeren. Nieuws op het gebied van cremeren is, dat de prijzen elk jaar omhooggaan. Dit heeft onder meer te maken met loonstijgingen. Over het algemeen is cremeren voordeliger dan begraven. Een begrafenis kan al snel rond de 10.000 euro kosten. (Gemiddeld tussen de 8.000 en 12.000 euro). Cremeren kan vanaf een bedrag van 1795 euro, men kiest dan voor een budgetcrematie. Gemiddeld kost cremeren tussen de 5500 en 11.000 euro.

Cremeren kost minder, omdat het minder bewerkelijk is. Het proces vereist minder fysieke ruimte en kan flexibiliteit bieden in de keuze van de uiteindelijke rustplaats voor de as. Sommige mensen kiezen voor crematie vanwege de eenvoud en de mogelijkheid om de as te bewaren, verspreiden of bewaren in urnen. Het kan ook als milieuvriendelijker worden beschouwd vanwege de verminderde impact op landgebruik. In essentie hangt de keuze tussen begraven en cremeren af van persoonlijke voorkeuren, culturele normen en financiële overwegingen. Het is belangrijk voor eenieder om zorgvuldig na te denken over de eigen waarden en die van je dierbaren bij het nemen van deze beslissing.

Goede (Uitvaart)voornemens

Goede (Uitvaart)voornemens
Het plannen van een afscheid of uw eigen uitvaart is iets wat we niet standaard doen. Toch raden wij u aan om hier eens rustig over na te denken. Het leven is het mooiste wat er is, maar bij een prachtig leven, hoort sowieso een gedenkwaardig afscheid. Om u enigszins te inspireren, zetten wij hieronder een aantal uitvaartvoornemens op een rijtje. Alstublieft.
Rouw coach
Rouwt u om een overleden dierbare. Dat doet pijn. Veel pijn. Soms kan het voorkomen dat u er alleen niet uitkomt. De rouw lijkt dan uw leven te beheersen en dat is niet gek. Dat is menselijk en het kan de beste persoon overkomen. Ons advies: praat eens met een rouw coach. Een rouw coach kan zeer waardevol zijn en u helpen om weer glans aan het leven te geven.

Zeg het voort!
Praten over een uitvaart of begrafenis staat op niemands lievelings-to-do list. Maar het is wel belangrijk. Wees eerlijk over uw wensen, communiceer daarover bij leven. Deel ze met uw familieleden. Zo kunnen zij wanneer het echt nodig is, een gedenkwaardig afscheid organiseren.

Leg alle details vast
Het is nog verstandiger om niet alleen over uw uitvaartwensen te communiceren, maar om deze ook aan papier te vertrouwen. Of op te slaan in een bestandje dat u naar uw familieleden mailt. Details om over na te denken zijn: begrafenis of crematie. Rouw vervoer, wel of geen muziek, locatie, catering, duurzaamheid en aanwezigen.

Financiële zekerheid
Alléén de zon gaat voor niets op! Een bekende uitdrukking, maar u begrijpt vast waar we op doelen: Een uitvaart brengt kosten met zich mee. Verzeker u daarvoor of reserveer een bedrag.

Digitale nalatenschap
Leg vast wie na uw overlijden uw digitale nalatenschap mag beheren.

Tot slot wensen wij u een gezond en onvergetelijk 2024!