Informatie over uitvaarten en het coronavirus

Helaas worden we dagelijks nog steeds geconfronteerd met berichten over het coronavirus. Het aantal besmettingen schommelt. Dan lijkt het de goede kant op te gaan en vervolgens is het weer een stuk ernstiger. Het nieuwe normaal, is nog niet normaal voor velen en dat is begrijpelijk. Maar laten we er met zijn allen het beste van maken. Veel mensen hebben vragen over uitvaarten en het coronavirus. We zullen er hier een aantal beantwoorden.

Een dierbare overlijdt aan het coronavirus, wat dan?
• We volgen een strikt hygiëneprotocol, dragen beschermende kleding wanneer wij de overledene verzorgen. De direct nabestaanden mogen bij het verzorgen helpen, mits ze 1,5 meter afstand bewaren en eveneens beschermende kleding (mondkapje, handschoenen op zijn minst) dragen.
Kan een aan het coronavirus overleden persoon worden begraven of gecremeerd?
• Een uitvaart kan gewoon doorgaan. Uiteraard nemen we de juiste beschermingsmiddelen in acht en verwachten we van u dat u dat eveneens doet.
Hoe verloopt het condoleren in corona-tijd?
• Handen geven gebeurt nu even niet. Maar u kunt u hand op uw hart leggen en de nabestaanden aankijken en zo uw medeleven tonen.
Iemand zit in quarantaine, maar wil een uitvaart bijwonen. Hoe kan dat?
• Dat kan alleen via een videoverbinding. Digitaal dus.

Kijkt u voor meer informatie op: www.rijksoverheid.nl

Voor nu wensen wij u het beste en vragen wij u voorzichtig te zijn, want alleen samen krijgen we corona onder controle. Take care!