Deze website is gemaakt om u te laten zien wie de mensen zijn achter de uitvaartbegeleiding en wat zij allemaal voor u kunnen betekenen in de droeve dagen na een overlijden van een geliefde.

Het bedrijf is in oktober 1931 opgericht en in de loop der jaren een aantal keren overgenomen door mensen die met hart en ziel deze zaak hebben gemaakt tot wat het nu is. Sinds 2005 heeft Henk van der Kruijk het bedrijf van de heer Bert van der Meer overgenomen. Daarna zijn ook Saskia van der Kruijk – Hoek, Jolanda Sonneveld en Maarten van der Meer bij ons gekomen.

Vanuit het bedrijf willen wij u ondersteunen, begeleiden en adviseren over alles wat er komt kijken na een overlijden. Wilt u informatie vooraf of bent u eraan toe om zelf de regie van uw uitvaart in handen te nemen? Neem dan gerust contact met ons op. Zo kunnen wij bij u thuis komen of desgewenst komt u bij ons op kantoor.

Hoe gaat het in z’n werk?

Nadat u ons heeft gebeld na een overlijden van een dierbare komen wij naar u om alles met u door te spreken. Daarbij adviseren wij u in de keuzes die dan aan de orde komen. Zo is het mogelijk om uw dierbare zelf te wassen en aan te kleden. Dit kan met behulp van de mensen die de verzorging voor ons doen.

Bij het bespreken van de uitvaart wordt er ook een afscheidsbijeenkomst besproken. Hier kunt u op geheel eigen wijze invulling aan geven. Wie doet er het woord, wat voor muziek wordt er gespeeld enz. Bij een kerkelijke uitvaart wordt deze invulling met een dominee of pastoor/pater besproken.

Diverse mogelijkheden

Daarnaast is het mogelijk om op de dag van de uitvaart zelf de kist te dragen. Dit kan op de schouder of op een rijdende baar. Mocht u het niet zelf willen doen, dan huren wij dragers in die dit met respect voor u zullen doen.

Op deze site is meer informatie te vinden over het vervoer (menu: Staatsie Vervoer) en links (menu: Links) naar bedrijven die wij inhuren om de uitvaart perfect te laten verlopen. Dit is om u te laten zien wat er mogelijk is. Uiteraard zijn andere vervoersvormen mogelijk zoals een uitvaartbus, uitvaarttruck, caravan of motor met zijspan.

In eigen beheer verzorgen wij al het drukwerk zodat wij flexibel, snel en accuraat rouwbrieven, dankbetuigingkaartjes, liturgieën e.d. kunnen maken. Denk hierbij vooral aan het persoonlijk maken van een rouwbrief. Wij hebben voorbedrukte brieven, maar ook blanco brieven waarop wij zo goed als alles kunnen afdrukken. Te denken valt aan afbeeldingen die betrekking hebben gehad op het leven van de overledene.

Bij het bespreken van de uitvaart is bijna alles mogelijk. Daarbij is niets ons vreemd en zullen wij uw wensen tot in detail voor u verzorgen. Zo staan wij 24 uur per dag, iedere dag van het jaar, voor u klaar.

Wie staan er klaar voor u?

uitvaartondernemer Henk van der Kruijk – Uitvaartbegeleider

Ik ben in 1961 geboren te Monster, waar ik als middelste van 5 kinderen opgegroeid ben. Sinds mijn trouwen woon ik in ’s-Gravenzande. Ben getrouwd met Saskia Hoek en samen hebben we 3 kinderen, een schoondochter en een kleinzoon. In mijn vrije weekenden reed ik mee met de rouwauto waar ik het vak leerde kennen; hierdoor kwam ik in contact met Bert van der Meer. Toen ter sprake kwam dat hij wilde stoppen met zijn uitvaartonderneming ben ik geïnteresseerd geraakt om het van hem over te nemen. Wat mij toen voor ogen stond is, dat ik de nabestaanden in de moeilijke tijd na een overlijden wilde bijstaan en begeleiden, om het afscheid van een dierbare zo goed mogelijk te laten verlopen. De afgelopen jaren heb ik vele families mogen bijstaan na het verlies van een dierbare. Dit hoop ik de aankomende jaren voor u te mogen blijven doen.

uitvaartbegeleider Saskia van der Kruijk – Hoek – Administratie

In 1961 geboren te Den Haag en opgegroeid in ‘s-Gravenzande als dochter van een tuinder en een Engelse moeder.  Tijdens mijn werk in de Hoogvliet heb ik Henk ontmoet en sinds 1987 zijn wij gelukkig getrouwd. Doordat er op de zaak van Henk een vacature vrij kwam voor de administratie heeft hij mij gevraagd om in de zaak te komen. Dit vond ik eerst wel moeilijk maar zeer uitdagend. Nu doe ik de gehele behandeling van de uitvaartpolissen die de nabestaanden aan Henk of Jolanda meegeven. De aangiftes van overlijden worden door mij gedaan (als de familie dat zelf niet wil doen). Daarnaast doe ik ook voorbereidend werk voor onze boekhouder. Heeft u vragen over uitvaart/levensverzekering polissen, begraafrechten, aangifte van overlijden e.d. dan kunt u altijd bellen of e-mailen. Ik zal uw vragen dan zo spoedig mogelijk beantwoorden.

uitvaartverzorging Jolanda Sonneveld – Uitvaartbegeleidster

In 1960 ben ik te De Lier geboren.

Ik heb voordat ik dit werk ging doen in diverse winkels gewerkt variërend van de supermarkt tot de parfumerie. Het leuke hieraan vond ik dat ik elke dag met mensen omging die ik kon helpen. Dat is één van de redenen waarom ik nu in de uitvaartverzorging werk.

Net als in de winkel kom ik in de uitvaart elke dag verschillende mensen tegen voor wie ik iets kan betekenen. Naast het nemen van allerlei zakelijke beslissingen en het organiseren van de uitvaartplechtigheid, waarbij ik de mensen adviseer, probeer ik tegelijkertijd ook een luisterend oor of een schouder om op uit te huilen te bieden, juist in zo´n emotionele periode.

begrafenisondernemer Maarten van der Meer – Kantoormedewerker

Ik ben Maarten van der Meer en sinds 2011 in dienst bij het bedrijf dat is gestart door mijn vader, en na zijn pensionering heeft mijn broer Bert zo’n 25 jaar lang de uitvaartverzorging met succes voortgezet.

Omdat het niet goed ging in de grafische sector, waarin ik werkzaam ben, ben ik blij met deze parttime baan bij de uitvaartverzorging. Daar doe ik werkzaamheden achter de schermen, maak o.a. rouwdrukwerk, bewerk ik foto’s, doe administratieve taken en assisteer ik in situaties waar extra hulp gewenst is. De combinatie van mijn grafische ervaring en het werk bij de uitvaartverzorging geeft dat deze functie goed bij mij past. Naast bovengenoemde taken ben ik ook beschikbaar als fotograaf.

uitvaartonderneming hoek van holland