Maximaal 50 personen bij een uitvaart

De regels rondom uitvaarten veranderen af en toe. Dit heeft allemaal te maken met de mate van besmettingen. Op zich logisch, maar ook wel lastig. Zo mochten er eerder nog 100 mensen bij een afscheid aanwezig zijn. Tegenwoordig is dat aantal beperkt tot 50 bezoekers. 50 mensen, uitgezonderd personeel van de uitvaartonderneming, geestelijke medewerkers, kinderen t/m 12 jaar en medewerkers van de begraafplaats of het crematorium, mogen fysiek naar een begrafenis of crematie komen.

Uitvaart op afstand

Het komt regelmatig voor dat er meer dan 50 belangstellenden voor een uitvaart zijn. Om anderen eveneens deelgenoot van een afscheid te maken, wordt er regelmatig gebruik gemaakt van het volgen van een livestream.

De dienst en alles wat erbij hoort, wordt dan door een professional gefilmd en direct gestreamd. Thuisblijvers krijgen vooraf een linkje waarop ze het afscheid op de dag zelf live kunnen volgen. Zo voelt het net alsof ze er eveneens bij zijn. Uiteraard kunnen wij u meer vertellen over deze mogelijkheid.

Dan zijn er ook nog steeds andere regels, maar die zijn waarschijnlijk al bekend bij u, omdat ze erg lijken op de andere regels in de 1,5 meter samenleving. Bij een uitvaart houdt iedereen 1,5 meter afstand, op de locatie zelf zijn desinfecteermiddelen beschikbaar, bezoekers krijgen een vaste zitplaat, laten contactgegevens achter en bij binnenkomst wordt eenieder naar zijn gezondheidssituatie gevraagd.