Cremeren in opmars – binnenkort tentoonstelling van urnen in Europa

Het aantal overleden mensen, dat gecremeerd wordt, is de laatste jaren enorm toegenomen. Kosten hiervoor liggen vaak een stuk lager en vele geloven verbieden het eveneens niet meer. Het wordt meer geaccepteerd.

Het beladen onderwerp ‘Cremeren’ spreekt kunstenaars over de hele wereld aan. In Oisterwijk wordt er van 2 november 2017 tot 4 februari 2018 de manifestatie ‘Urnen’ georganiseerd.

Hierin staat de betekenis van het cremeren in de 21e eeuw centraal. Met behulp van lezingen, publicaties en overdenkingen en een tentoonstelling wordt het thema uitgebreid belicht.

150 zeer uiteenlopende urnen kunt u op de tentoonstelling van dichtbij bekijken. Kunstenaars en ontwerpers uit diverse landen presenteren hun verbeelding van de urn, waarin niet alleen de betekenis van de omgang van overledenen zichtbaar is, maar ook de vaardigheid en creativiteit van het maakproces.

De tentoonstelling is te zien in het Europees Keramisch Werkcentrum in Oisterwijk en is iedere woensdag tot en met zondag geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Toegang voor € 5.

Bron: https://sundaymorning.ekwc.nl/