Wie gezond eet, leeft langer

“An apple a day keeps the doctor away”

Het lijkt een open deur, maar we kunnen het niet vaak genoeg vertellen. Wie gezond eet, kan langer leven. Zo is onlangs bekend gemaakt dat 1 op de 5 mensen anno 2017 overlijdt door ongezond eten.

Een slecht voedingspatroon vormt wereldwijd een van de belangrijkste doodsoorzaken. Global Burden of Disease heeft dit recentelijk onthuld.

Uit het onderzoek is gebleken dat een voedingspatroon met te weinig fruit, volkoren granen, groente, zaden en visolie en te veel aan zout, na roken, de grootste risicofactor op overlijden vormt.

De resultaten zijn afkomstig uit een project waarbij van elk land gegevens zijn verzameld. 72 procent van de sterfgevallen zou worden veroorzaakt door niet-overdraagbare ziektes. Hierbij behoort overgewicht tot de hoogste risicofactoren. Diabetes en een hoge bloeddruk worden eveneens in verband gebracht met een slecht voedingspatroon.

Het goede nieuws is dat we met zijn allen sowieso langer leven. Zo worden vrouwen gemiddeld 75,3 jaar en mannen 69,8 jaar. Door met zijn allen bewuster te leven en nog beter te kijken wat we consumeren, kunnen we daar zeker nog wat jaren bij optellen.

www.uitvaartverzorgingvandermeer.nl