Wat te doen als iemand thuis een natuurlijke dood sterft?

Regelmatig krijgen we de vraag wat men dient te doen als iemand in zijn eigen omgeving een natuurlijke dood sterft?

Er is geen reden tot paniek wanneer een dierbare thuis in zijn of haar eigen omgeving blijkt te zijn overleden, veelal door ouderdom. Een dergelijke gebeurtenis is intens en ingrijpend. We adviseren u dan ook om even rustig bij de overledene te gaan zitten en de situatie te aanschouwen en te accepteren. Daarna belt u familie en vrienden en u neemt contact op met de huisarts.

Als de huisarts is geweest, krijgt u nadat er een standaardonderzoek is uitgevoerd, een officiële verklaring van overlijden. Deze verklaring is nodig om aangifte van overlijden bij de burgerlijke stand te doen.

Wanneer dit achter de rug is, kunt u contact opnemen met de uitvaartbegeleider. Wij staan 24 uur per dag, iedere dag van het jaar, voor u klaar.

Met de uitvaartbegeleider/verzorger kan het stukje verzorging worden uitgevoerd. Het verzorgen van de overledene kan van grote steun zijn in het rouwproces.

Daarna zal de uitvaartbegeleider alles wat er dient te gebeuren met u doorspreken. U kunt er op vertrouwen dat wij uw wensen tot in den perfectie zullen uitvoeren.