Muziek kan troost bieden

Wanneer we een dierbare zijn verloren, worden we overmand door emoties. We zijn verdrietig, kunnen ons eenzaam voelen en het idee hebben dat we het verlies niet kunnen te verwerken. Dat hoort er allemaal bij. In de eerste dagen na het overlijden, leven we naar de uitvaart toe.Dan nemen we namelijk afscheid van het leven van de overleden dierbare.

Het kan enorm van toegevoegde waarde zijn om de uitvaart een persoonlijke tint te geven.Het kan en mag zo persoonlijk als men wil, daar zijn geen regels voor. Het laten horen van muziek is een optie. Muziek kan namelijk troosten waar woorden tekort schieten. Vooraf kunt u zelf vast laten leggen welke muziek er bij uw afscheidsdienst mag worden gedraaid.  Het is zelfs mogelijk om livemuziek te laten verzorgen.

Uit recentelijk onderzoek is gebleken dat vooral Nederlandse muziek geliefd is bij begrafenissen en crematies. Maar er is uiteraard van alles mogelijk. Het mooiste aan muziek is dat het iets kan vertellen over het leven van de overledene. Bij ons kunt u bovendien een prachtige CD bestellen met daarop liederen en muziek die passen bij afscheid nemen.