De TOLAD (Totem of Life and Death) biedt kans op een laatste wandeling in stijl

Wanneer men het as van een overleden dierbare met respect en betrokkenheid wil uitstrooien tijdens een mooie wandeling kan men gebruik maken van een nieuwe Nederlandse noviteit genaamd de TOLAD (Totem of Life and Death).

De as-verstrooier laat zich het best omschrijven als een elegante smalle, lange holle buis (1.65 m lang, 6 cm breed) met een handgreep van aluminium en kunststof. Hij is er in acht verschillende kleuren en er kan in het deksel een kaarsje worden geplaatst. De buis kan bovendien worden bedrukt met een opschrift. Hij weegt 1,5 kilogram en er kan 3,5 kilogram as in.

Tijdens een wandeling van anderhalf tot twee kilometer kan met deze staf het as van een overleden dierbare stap voor stap worden verspreid. Bij elke stap wordt de staf lichter en het loslaten wordt daardoor letterlijk voelbaar. Via een App. kan de gelopen route worden bijgehouden en deze kan worden geplaatst op een persoonlijke (uiteraard beveiligde) herdenkings-webpagina. Na het verstrooien van het as kan de staf-urn worden bewaard als monumentje.

Vanaf 1 januari verkrijgbaar in Nederland. Meer hierover kunt u lezen op de website www.tolad.eu