Uitvaartverzekering op orde?

Wist u dat een uitvaartverzekering afsluiten niet verplicht is in Nederland? Echter is het wel handig om er een te hebben. Uit recent onderzoek komt naar voren dat niet iedereen een dergelijke verzekering heeft. 70% van de mensen in Nederland hebben er één, maar de overige 30% dus niet. En dat is eigenlijk best zorgelijk.

Sommige mensen denken: ik ben veel te jong en hoef me hier niet mee bezig te houden, maar helaas worden we ook weleens met nieuws verrast waarin iemand is overleden, er geen uitvaartverzekering was en nabestaanden een crowdfunding beginnen. Dat kan, maar geeft na een overlijden een hoop zorgen en stress.

In principe is het verstandig om een dergelijke verzekering af te sluiten zodra kinderen niet meer met ouders meeverzekerd worden. Dat hoeft geen fortuin te kosten. Bij het afsluiten van een verzekering adviseren we echter niet alleen op de premie, maar ook op de dekking voor de uitvaart te letten.

Een uitvaartverzekering is de garantie dat we nabestaanden niet opzadelen met de kosten voor een begrafenis of crematie. Bovendien worden we door het afsluiten van zo’n verzekering ook bewuster van onze uitvaart wensen, die kunnen namelijk worden vastgelegd.

Zie hier nog informatie van de consumentenbond over het nemen en vergelijken van uitvaartverzekeringen: www.consumentenbond.nl