Hartverwarmende kerstgroeten

Het jaar is bijna voorbij. Kerstkaarten worden geschreven en eigenlijk doen de meesten onder ons dat op de automatische piloot. Voor veel mensen zijn de feestdagen een periode waarin er wordt genoten van het samenzijn met dierbaren, het nuttigen van heerlijke maaltijden, oppeuzelen van oliebollen en rijkelijk proosten met champagne.

Echter is het niet voor iedereen een prettige periode. Er zijn ook veel mensen die het deze dagen extra zwaar hebben, omdat ze een dierbare zijn verloren. Het gemis is blijvend, het verdriet wordt weliswaar minder, maar juist op dagen zoals kerst en oudjaarsavond kunnen mensen die iemand missen worden overspoeld door heftige emoties.

Sta daarom even stil bij het schrijven van de kaartjes. Voor wie is de kerstgroet bestemd? Hoe is de situatie daar? Een persoonlijke boodschap wordt zeer gewaardeerd. Het hoeft geen diepzinnige tekst te zijn, maar een simpele boodschap waaruit blijkt dat u meeleeft met diegenen, is van grote waarde. Ook kan een herinnering aan de persoon die gemist wordt, een lach op het gezicht bij de ontvanger toveren!

Voor nu wensen wij u en uw dierbaren fijne feestdagen en een gezond en liefdevol 2020!