De natuurliefhebber kiest voor ‘Natuurbegraven’

De natuur heeft op veel mensen een enorme aantrekkingskracht. Velen voelen zich verbonden met de natuur. Logisch, want de natuur geeft en neemt, is ongerept en beeldschoon.

Het komt dan ook steeds vaker voor dat mensen ervoor kiezen om in de natuur te worden begraven. Dat kan bijvoorbeeld in een bos of heidegebied zijn. Kenmerkend hieraan is dat het natuurlijke graf zo min mogelijk wordt verstoord en zo min mogelijk onderhouden. Oorspronkelijke flora en fauna worden behouden.

Degenen die de vrije natuur als laatste rustplaats kiezen, doen dat omdat ze streven naar meer verbinding tussen mens en de natuur. Hier kan de natuur hun lichaam omarmen, opnemen tot stof doen wederkeren. Een manier om het lichaam terug te doen geven aan de natuur. Het milieu wordt door deze manier van begraven minimaal belast. Het spreekt voor zich dat zowel de kleding als de kist, urn of mand van afbreekbaar materiaal zijn gemaakt.

Natuurbegraven biedt tal van voordelen: eeuwige grafrust, milieuvriendelijk, geen zorgen voor de nabestaanden en lage kosten.

Bekijk hier een overzicht van de natuurbegraafplaatsen in Nederland: www.begravenindenatuur.com